21.4 C
Trelleborg
söndag, juni 26, 2022
Annons

VMA-larm över Trelleborg var tekniskt fel

En VMA-tuta ljöd över Trelleborg under måndagskvällen och många oroliga Trelleborgare hörde av sig för att veta varför. Snart kunde det dock konstateras att ingen nödsituation förelåg.

Publicerad

• Uppdaterad för

Vid 21-tiden larmade flera oroliga Trelleborgare om att en tuta, likt det som hörs vid viktiga meddelanden till allmänheten (VMA), ljöd över stora delar av Trelleborg.

Tutan ljöd konstant i nästan 30 minuter och efter en stund kunde ljudet lokaliseras till en av VMA-tutorna på lasarettet i Trelleborg.

Enligt räddningstjänsten Syd är orsaken till varför tutan gått igång troligen ett tekniskt fel och man betonar att det inte är och aldrig har varit någon fara för allmänheten.

Vid 21.30-tiden var tutan tystad.

Flera läsare har hört av sig och sagt att räddningstjänsten kört förbi med blåljus under tiden det tjöt men enligt inre befäl var de på väg till ett sjukvårdsärende som inte härrör med tutan. 

TEXT

Våra nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet.

DU KANSKE OCKSÅ VILL LÄSA...

Creeper MediaCreeper