9.4 C
Trelleborg
lördag, oktober 1, 2022
Annons

49-årig man åtalas – körde grovt rattfull utan körkort

En 49-årig man åtalas för två fall av rattfylleri efter att under påverkan ha framfört motordrivna fordon. Båda händelserna utspelade sig i Trelleborg i fjol.

Publicerad

• Uppdaterad för

En sommarkväll i början av juli stoppade en polispatrull en moped på Hedvägen i Trelleborg. Patrullen uppfattade föraren som påverkad och valde att göra en blåskontroll.

Mannen blåste positivt i polisens blåsinstrument och medtogs till polisstationen. Väl där fick han blåsa i ett annat instrument som mäter alkoholkoncentration i utandningsluften. Resultatet visade 0,91 milligram per liter, vilket är över gränsen för att brottet ska rubriceras som grovt.

Mopeden visade sig gå i högre hastighet än vad som är tillåtet och ska därför betraktas som en motorcykel. Med anledning av detta misstänks mannen även för olovlig körning.

Ett par månader senare, i september, stoppas mannen på nytt. Denna gång framför han en moped klass 2 – även nu under påverkan av alkohol.

Den 49-åriga mannen är hemmahörande i Skanör och misstänks nu för rattfylleri, grovt rattfylleri och olovlig körning. Om han döms riskerar han ett fängelsestraff.

TEXT

Våra nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet.

DU KANSKE OCKSÅ VILL LÄSA...

Creeper MediaCreeper