11.5 C
Trelleborg
lördag, oktober 1, 2022
Annons

63-årig man åtalas för sexuellt ofredande mot minderårig

En 63-årig man åtalas sedan han i fjol och enligt åklagaren sexuellt ofredat en då minderårig flicka i Stadsparken.

Publicerad

• Uppdaterad för

Polisen larmades i februari förra året till Stadsparken efter att en flicka larmat om att hon blivit ofredad av en äldre man.

De båda ska ha suttit på en bänk i Stadsparken när 63-åringen satt sin hand på hennes lår och successivt fört den längre upp mot hennes underliv.

Flickan försökte gå därifrån men då ska mannen ha ställt sig upp och hindrat henne för att göra så. Det var först när ett par vänner till flickan gick förbi som hon lyckades lämna platsen.

Mannen menar dock på att han trodde flickan var i 20-årsåldern. Flickan å sin sida menar att hon sagt att hon var 14, varpå mannen ska ha svarat med sitt namn och sin ålder.

Han berättar vidare att han tycker händelsen är ”uppskruvad” och att ”det vore en annan sak om han tagit henne på brösten”. Han menar också att det hela handlar om att flickan och hennes släktingar nu försöker pressa honom på pengar.

Åklagaren väljer dock att åtala mannen för sexuellt ofredande då det finns flertalet vittnen som sett hela eller delar av händelseförloppet. Mannen nekar till brott.

TEXT

Våra nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet.

DU KANSKE OCKSÅ VILL LÄSA...

Creeper MediaCreeper